Erdélyi képeslapok

A BL STÚDIÓ filmsorozata Erdélyországból, az ott élők, nehéz, de szerethető mindennapjairól. A filmsorozat jellemzésére álljon itt A Vén Tölgyfa című rész bemutatója:

“Egy kis falu az erdő alján menedék a világ elől. Az egykor virágzó református falu, Perőcsény inkább idézi a múlt századot, mint az eljövendő , új évezredet. A határ mentén, az Ipoly közelében csak lassan változik az élet. Valamikor másfélezer  ember élt itt, dolgos parasztemberek, akik szerették a földet, a mezei munkát. Mára félezren is alig maradtak. A fiatalok elkívánkoztak innen. A föld közeléből magas házakba, zajos városokba költöztek. Így a falu kettős életet élt: egy csendes hétköznapit az itthon maradt öregekkel, meg egy élénk hétvégit, amikor hazajön a család.

A megüresedett házakba városból jött emberek költöztek, mert ott sem igazán jó, ezért visszavágynak a természetbe. A padlásokról előkerültek a régi bútorok, és múltat jászanak maguknak a fehér falak között, hogy megtaláják az igazi boldogságot az erdő fáiban a mezei virágokban, az állatok közelében.”

Egyesületünk egyedülálló forgalmazói joggal rendelkezik az Erdélyi Képeslapok filmsorozat anyaga felett! Köszönet érte az alkotóknak és Lovass Ferencnének.

megvásárolható dvd – megrendelés