Magarok Nepálban

A BL STÚDIÓ stábja 1995 őszén Nepálban járt. A Himalája völgyeibe élő magarokat kerestük fel Kőrösi Csoma Sándor már 150 évvel ezelőtt említést tesz róluk, de akkoriban Nepál még teljesen zárt volt az idegenek előtt, ezért ő nem tudott eljutni hozzájuk.

Filmsorozatunk Nepál egyik legősibb és legnagyobb népcsoportját a magarokat mutatja be. Utunkat Kőrösi Csoma Sándor múlt századi kutatásai alapján szerveztük, mert ő , bár szerette volna, nem juthatott be Nepálba. Miután népünk nevében mindössze egy “y” az eltérés, ezért kíváncsiak voltunk rá, hogy találunk-e más hasonlóságot is.

Tudósok, kutatók mesélnek a magarokról és beszámolnak kutatómunkájuk eredményeiről. Kiderül, hogyan jutott el stábunk a fővárosból Nyugat-Nepálba, a khám-magarok közé. A magarok között ők őrizték meg leginkább azt az életmódot, amelyet még elődeik alakítottak ki évszázadokkal, de lehet, hogy évezredekkel ezelőtt.

Egyesületünk egyedülálló forgalmazói joggal rendelkezik a Magarok Nepálban filmsorozat anyaga felett! Köszönet érte az alkotóknak és Lovass Ferencnének.

megvásárolható dvd – megrendelés